Wat is equity?

Equity is...

Kort samengevat, equity is…

Dezelfde kansen voor iedereen om toegang te krijgen tot onze rechten voor een beter leven.

Alle schoenen passen niet bij alle voeten. Dat is logisch! En ook wat andere dingen in het dagelijks leven betreft, moet men rekening houden met kinderen: gebouwen en materiaal moeten aangepast worden aan hun noden, leeftijd en mogelijkheden...

Het is niet voor iedereen gemakkelijk om toegang te hebben tot boeken, spelletjes....tot informatie. Zich inleven in iemand die kleiner is, iemand die minder mogelijkheden heeft...kan helpen om stil te staan bij de nodige aanpassingen.

Ieder kind heeft recht op een plek om zich thuis te voelen samen met zijn familie. Er moet alles aan gedaan worden om kinderen toegang te geven tot een onderdak waar ze zich goed en veilig kunnen voelen, en die aangepast is aan de noden van de familie.

Aan jou om te spelen!

En elders in de wereld?

Ook in India wil men dat alle kinderen dezelfde kansen hebben om naar school te gaan. Want ieder kind heeft recht op informatie en op goed onderwijs en om dingen bij te leren. DAT IS EQUITY!

Of je nu blank bent of zwart, arm of rijk, moslim of christen, dik of dun, ... je hebt recht op goed onderwijs. De overheid moet hiervoor zorgen en aanpassingen voorzien waar nodig, zodat alle kinderen goed onderwijs krijgen.

Maak kennis met Rachana die ver van de school woont, Ashu die moet gaan werken, Pankaj die moest vluchten, Vari die niet welkom is in de klas, Juf Urna die les geeft aan 60 leerlingen en Naman die gaat helpen in de school van zijn zoon.

Zo ontdek je hoe we er in India voor zorgen dat alle kinderen naar school kunnen gaan en goed onderwijs krijgen.

la petite laetitia