1. Accueil
  2. Kinderrechten
  3. De ambassadeurs van UNICEF
Axelle Red, vrijwillig Ambassadrice van UNICEF België

Axelle Red, vrijwillig Ambassadrice van UNICEF België

Axelle Red is niet alleen een goede zangeres ! Ze is ook actrice en moeder van drie kinderen. En ze is ik ook Ambassadrice van UNICEF sinds 1997. Door haar opleiding als juriste voelt ze zich betrokken bij de strijd die UNICEF levert voor respect voor kinderrechten, overal ter wereld.

Axelle bezoekt regelmatig projecten van UNICEF wereldwijd om op de hoogte te blijven van de situatie van kinderen. In haar rol als Ambassadrice steunt Axelle UNICEF België ook door deel te nemen aan evenementen of conferenties. Ze aarzelt bovendien nooit om haar muzikale talenten in te zetten voor de rechten van het kind. Zo gaf ze in 2010 een concert in Antwerpen ten voordele van de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

Haar getuigenis :

“Ik denk dat we gelukkig moeten zijn dat we in België de kans krijgen om veel van onze dromen waar te maken. Toen ik 9 jaar was, had ik een droom en die was zangeres worden. Ik heb die droom kunnen realiseren, maar ik besef nu dat dat nooit gelukt was als ik in Laos of een ander ontwikkelingsland was geboren. Ik ben Meter van UNICEF België, omdat ik op die manier kan meehelpen. Want veel kinderen hebben ons nodig ! ”