1. Home
  2. Kinderrechten
  3. De ambassadeurs van UNICEF
Helmut Lotti, vrijwillig Ambassadeur van UNICEF België

Helmut Lotti, vrijwillig Ambassadeur van UNICEF België

Sinds 1997 steunt Helmut Lotti de projecten van UNICEF. Hij ging al naar verschillende landen om kennis te maken met de projecten ten voordele van kinderen. Hij ondersteunde de campagne rond aidspreventie en steun aan kinderen getroffen door aids. Hij is ook aanwezig bij verschillende andere activiteiten.

Helmut helpt ook met zijn muzikale talenten. Zo zong hij in 2008 op het “Stars for Europe”-concert aan de voet van het Brusselse Atomium. En in 2010 nam hij deel aan een concert georganiseerd voor de slachtoffers van de aardbeving in Haïti.

Helmut laat ook zijn sportieve kant zien, en deed voor UNICEF onder andere mee aan de 24 Hours Cycling in Zolder, de 20 km van Brussel, de Starwood Bike Ride, de Stair Climbing Race van het Sheraton hotel, en het na-tour criterium in Sint-Niklaas.

Zijn getuigenis:
“Ik heb in Mozambique, Namibië, Rusland, Burundi en Haïti met eigen ogen gezien hoe goed UNICEF werkt. Die bezoeken hebben me er nog meer van overtuigd dat ik de goede keuze gemaakt heb. Ik ben Peter van de organisatie, omdat ik op die manier kan meehelpen. Want de kinderen hebben onze hulp nodig!”