1. Home
  2. Kinderrechten
  3. De ambassadeurs van UNICEF
Kristel Verbeke, vrijwillig ambassadrice van UNICEF België

Kristel Verbeke, vrijwillig ambassadrice van UNICEF België

"Kinderen zijn voor mij niet enkel spelende, ondeugende wezens. Het zijn kleine mensen die recht hebben op inspraak en hun eigen mening. En die, waar ook ter wereld dezelfde rechten hebben, bedoeld om hen te beschermen."

Kristel Verbeke, voormalige lid van K3, is zangeres, (musical-) actrice, presentatrice programmamaakster én een vrouw met een missie. Ze is al jaren een trotse meter en zet zich sinds 2021 vrijwillig in als ambassadeur voor UNICEF België.

Ze is vooral betrokken bij de strijd tegen kinderarmoede, hier dicht bij ons, maar ook wereldwijd.

In 2020 maakte Kristel ’Zorgen voor Mama’ waarin ze met zes mama’s praat die laten zien en voelen wat het betekent om in armoede te leven. Door haar betrokkenheid bij het Kinderrechtencommissariaat en het Kinderarmoedefonds weet Kristel hoe belangrijk het is om te luisteren naar kinderen en jongeren.

Samen met kristel wil we een niet te stoppen beweging op gang brengen om kinderarmoede te bestrijden. Wij willen de risico’s in kaart brengen om ervoor te zorgen dat niemand achterblijft. Wij willen de generatie zijn die een einde zal maken aan kinderarmoede.